понедељак, 24. децембар 2012.

Sarma sa orasima (posno)

Potrebno vam je:
1 glavica kiselog kupusa
7 glavica crnog luka (srednje veličine)
300 grama pirinča
1 šolja ulja (2,5 dl)
1/2 šolje mlevenih oraha
1 šolja ulja
2 kašikica aleve paprike
1kašika brašna
so i biber po ukusu
Priprema:
Odvojite listove kupusa, odsecite zadebljanja i stavite listove u vruću vodu da odstoje dok pravite nadev.
Zagrejte pola ulja i dodajte sitno naseckan luk i prodinstajte, kada je luk omekšao posolite, pobiberite i dodajte kašikicu aleve paprike.Dodajteočišćen pirinač i još malo prodinstajte. Skinite sa šporeta i dodajte mlevene orase. Dobro promešajte.. Na svaki list kupusa stavljajte po malo nadeva i zavijajte sarme. Dno suda u koji čete stavljati sarme prekrijte listovima kupusa, pa ređajte sarme.Drugu polovinu ulja zagrejte dodajte brašno i alevu papriku pa napravite zapršku, dodajte onoliko vode koliko je potrebno da sarma ogrezne pa prelijte sa zaprškom sarmu. Prekrijte sarmu sa preostalim lišćem kupusa i stavite u rernu da se sarma kuva prvo na jačoj temperaturi pa onda na umerenu.Sarma treba da se krčka najmanje dva sata. Na krajutreba da ostane samo na ulju.

Нема коментара:

Постави коментар