среда, 12. децембар 2012.

Medenjaci (posno)

Potrebno vam je:
3 šolje oštrog brašna (2,5 dl)
3 kašike meda
1 šolja vrelog ulja
1 prašak za pecivo
1 cimet
1 vanilin šećir
1 šoljica šećera (1 dl)
za preliv
1 šolja tople vode
4 kašike meda
Priprema
Zamesiti testo od brašna, meda, cimeta, vanilin šećera, praška za pecivo, šećera i ako je potrebno 1 do 2 kašike tople vode. Ispočetka će vam se činiti da nikada nećete umesiti to testo, ali na kraju ćete uspeti.
 Od testa otkidajte male komade i vlažnim rukama oblikujte lopticaveličine klikera i stavite u tepsiju prekrivenu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 minuta. Vruće medenjake uvaljajte u sirup koji ste napravili od 4 kašike meda i šole tople vode. Ostavite ih na tacnu da se prosuše.

Нема коментара:

Постави коментар