недеља, 2. децембар 2012.

Šargarepa u paradajzu (posno)

Potrebno vam je:
1 kg šargarepe
4 kašike ulja
4 kockice šećera 1cmX1cmX1cm
0,5 l kuvanog paradajza
2 kašike brašna
1 vezica peršunovog lišća
vode oko 2 dl
Priprema:
Šargarepu oprati, oljuštiti i iseći na štapiće duge 5 cm.

Zagrejati ulje i dodati šećer da se karemelizuje, pa zatim dodati šargarepu isečenu na štapiće. Pršiti šargarepu dok ne omekne, ako je potrebno dolivati po malo vode. Kada je šargarepa omekla dodati sitno seckano peršunovo lišće, a zatim 2 kašike brašna, još malo propržiti pa naliti sa pola litre kuvanog paradajza. Pustiti da malo ukrčka pa poslužiti. Ja ovo jelo ne solim. 

Нема коментара:

Постави коментар