Potrebno vam je:
500grama brašna
20 grama kvasca
2 kašokice šećera
1 kašikica soli
1,5 dl vode
1 dl ulja
200grama višanja
šoljica mrvica (1 dl)
šoljica šećera (1 dl)
šećer u prahu za posipanje
Priprema
U 1,5 dl mlake vode stavite 1 kašikicu soli, 2 kašikice šećera i 20 grama svežeg kvasca i ostavite da nadođe.
Zamesite testo od brašna ulja i nadošlog kvasca i ostavite na toplo mesto oko pola sata da naraste.
Testo podelite na 9 loptica i svaku razvucite oklagijom u pravougaonik i stavljajte nadev koji ste spremili tako što ste pomešali višnje( kojima ste povadili koštice) mrvice i šećer.
Razvučeno testo preklopite u obliku pisma i stavljajte u tepsiju prekrivenu pak papirom.
Pecite oko 20 minuta.
Topla pisma pospite prah šećerom
500grama brašna
20 grama kvasca
2 kašokice šećera
1 kašikica soli
1,5 dl vode
1 dl ulja
200grama višanja
šoljica mrvica (1 dl)
šoljica šećera (1 dl)
šećer u prahu za posipanje
Priprema
U 1,5 dl mlake vode stavite 1 kašikicu soli, 2 kašikice šećera i 20 grama svežeg kvasca i ostavite da nadođe.
Zamesite testo od brašna ulja i nadošlog kvasca i ostavite na toplo mesto oko pola sata da naraste.
Testo podelite na 9 loptica i svaku razvucite oklagijom u pravougaonik i stavljajte nadev koji ste spremili tako što ste pomešali višnje( kojima ste povadili koštice) mrvice i šećer.
Razvučeno testo preklopite u obliku pisma i stavljajte u tepsiju prekrivenu pak papirom.
Pecite oko 20 minuta.
Topla pisma pospite prah šećerom
Нема коментара:
Постави коментар