субота, 22. децембар 2012.

Badem potkovice (posno)

Potrebno je:
100 grama badema
1 margarin
2 šolje brašna (šolja od 2,5 dl)
1 šoljica šećera (šoljica 1 dl)
50 grama čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Bademe obariti, oljuštiti, malo prosušiti pa samleti.
Na dasku za mešenje prosejati brašno dodati na listiće isečen margarin samlevene bademe i šećer i zamesiti testo. testo dobro izraditi. Od testa otkidati male loptice pa od njih praviti valjčiće najviše dugačke 5 cm i savijati u obliku potkovice. Stavljati u tepsiju prekrivenu pak papirom i peći u zagrejanoj rerni desetak minuta da ostanu beli.
Potkovice malo prohladiti. Za to vreme otopiti na pari 50 grama čokolade i dodti ulje, dobro promešati pa umakati potkovice i ostaviti da se prosuše.


Нема коментара:

Постави коментар