Potrebno je:
Jedna manja glavica kelja
3 kašike ulja
1 kašika brašna
2 litre vode
sok od pola limuna
so i biber po ukusu
Priprema
Kelj oprati, iseći na krupnije rezance i staviti da se kuva. Kad kelj omekne procediti ga i propasirati.
U šerpu staviti ulje, zagrejati i dodati kašiku brašna, malo propržiti, pa dodati propasiran kelj. Njega takođe malo propržiti pa dodati 2 litre vode. Posoliti i pobiberiti i ostaviti da se kuva.Pre služenja dodati sok od pola limuna.
Jedna manja glavica kelja
3 kašike ulja
1 kašika brašna
2 litre vode
sok od pola limuna
so i biber po ukusu
Priprema
Kelj oprati, iseći na krupnije rezance i staviti da se kuva. Kad kelj omekne procediti ga i propasirati.
U šerpu staviti ulje, zagrejati i dodati kašiku brašna, malo propržiti, pa dodati propasiran kelj. Njega takođe malo propržiti pa dodati 2 litre vode. Posoliti i pobiberiti i ostaviti da se kuva.Pre služenja dodati sok od pola limuna.
Нема коментара:
Постави коментар