Za ovu pitu vam je potrebno:
18 tankih kora za pitu
0,5 kg pšenice
200 grama šećera
2 vanilin šećera
1 cimet
2 dl vode
1,5 dl vode
1,5 dl ulja
voda za kuvanje žita
Priprema:
Skuvajte žito dok ne omekne
Ušpinujte šećer sa 2 dl vode, dodajte proceđeno žito i dobro izmešajte da šećer obloži zito. Skinite sa šporeta i dodajte vanilin šećer i cimet i dobro promešajte
Izmešajte 1,5 dl vode i 1,5 dl ulja
Stavite jednu koru, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa preko nje stavite drugu i nju poprskajte pa stavite treću. Treću koru takođe poprskajte pa preko nje stavite nadev.
Urolajte i stavite u tepsiju prekrivenu pek papirom. Tako uradite i sa ostalim korama. Od ove količine nadeva imaćete 6 rolni.Premažite sve rolne sa ostatkom ulja.
Pitu stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i prekrijte je vlažnom salvetom.
18 tankih kora za pitu
0,5 kg pšenice
200 grama šećera
2 vanilin šećera
1 cimet
2 dl vode
1,5 dl vode
1,5 dl ulja
voda za kuvanje žita
Priprema:
Skuvajte žito dok ne omekne
Ušpinujte šećer sa 2 dl vode, dodajte proceđeno žito i dobro izmešajte da šećer obloži zito. Skinite sa šporeta i dodajte vanilin šećer i cimet i dobro promešajte
Izmešajte 1,5 dl vode i 1,5 dl ulja
Stavite jednu koru, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa preko nje stavite drugu i nju poprskajte pa stavite treću. Treću koru takođe poprskajte pa preko nje stavite nadev.
Urolajte i stavite u tepsiju prekrivenu pek papirom. Tako uradite i sa ostalim korama. Od ove količine nadeva imaćete 6 rolni.Premažite sve rolne sa ostatkom ulja.
Pitu stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i prekrijte je vlažnom salvetom.
Нема коментара:
Постави коментар