Potrebno je :
0,5kg krompira
300grama šampinjona
6 kašika ulja
vezica peršunovog lista
2 glavice luka
2 kašike brašna
komad celera
2 čena belog luka
oko 3 dl vode
soli po ukusu
Priprema:
Obariti krompir u slanoj vodi.
Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckane 2 glavice crnog luka. Kada se luk propržio dodati narendan celer i na listiće isečene pečurke. Dinstati dok se ne upije sva tečnost iz pečurki, tada dodati sitno seckan peršunov list i promešati, ako je potrebno malo posoliti.
Na 2 kašike ulja propržiti 2 kašike brašna ,ali tako da ne požuti, pa doliti vodu i mešati dok se ne ukuva, malo posoliti.
Krompir iseći na koturove i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu, preko njega staviti nadev od pečuraka pa bešamel.
Poslednji red su krompir, a preko njega bešamel.
Staviti u rernu i zapeći dvadesetak minuta.
Odlično ide uz salatu od cvekle
0,5kg krompira
300grama šampinjona
6 kašika ulja
vezica peršunovog lista
2 glavice luka
2 kašike brašna
komad celera
2 čena belog luka
oko 3 dl vode
soli po ukusu
Priprema:
Obariti krompir u slanoj vodi.
Na 2 kašike ulja propržiti sitno seckane 2 glavice crnog luka. Kada se luk propržio dodati narendan celer i na listiće isečene pečurke. Dinstati dok se ne upije sva tečnost iz pečurki, tada dodati sitno seckan peršunov list i promešati, ako je potrebno malo posoliti.
Na 2 kašike ulja propržiti 2 kašike brašna ,ali tako da ne požuti, pa doliti vodu i mešati dok se ne ukuva, malo posoliti.
Krompir iseći na koturove i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu, preko njega staviti nadev od pečuraka pa bešamel.
Poslednji red su krompir, a preko njega bešamel.
Staviti u rernu i zapeći dvadesetak minuta.
Odlično ide uz salatu od cvekle
Нема коментара:
Постави коментар