петак, 30. новембар 2012.

Punjena cvekla (posno)


Potrebno vam je:
 Nekoliko mladih cvekli srednje veličine
Na svaku cveklu po kašika pirinča
Vezica peršunovog lista
Glavica crnog luka
Kašika brašna
1 kašičica istucanog i prosejanog kima
Šoljica ulja
soli po ukusu

Priprema:

Cveklu obariti, oljuštiti odseći joj vrh i izdubiti je i posoliti. Poslagati u podmazan vatrostalan sud.

Na malo ulja propržiti sitno seckan luk i dodati mu obaren i proceđen pirinač. Naseckati peršunovo lišćepromešati i još malo propržiti. Posoliti po ukusu. Sa ovom mešavinom puniti cvekle.

U šerpicu zagrejati ule dodati mu kašiku brašna i propržiti, dodati istucan i prosejan kim promešati i doliti sa 2 dl vode prokuvati. Sa ovim umakom preliti cvekle.

 Cvekle poklopiiti sa vrhovima koje ste odsekli i ako je ostalo ulja preliti i staviti u rernu da se zapeče


Нема коментара:

Постави коментар