понедељак, 26. новембар 2012.

Karfiol sa piletinom

Za ovo jelo vam je potrebno:
1 očišćeno pile od oko 1,5 kg
1 kašika masti
1 karfiol od oko 1 kg
1 kašika brašna
1 čaša pavlake
1 čaša vode
soli prema ukusu
 Priprema:
Pile iseći i staviti na zagrejanu mast da se proprži sa svih strana dok ne porumeni tada dodati kašiku brašna i još malo propržiti, a tada dodati šolju vode i pustiti da se kuva. Glavicu karfiola očistiti i posebno staviti u slanu vodu da se kuva. Kada je karfiol upola kuvan izvaditi ga, iskidati na cvetiće i dodati piletu. Posoliti. Kuvati dok meso ne bude mekano, za to vreme ne mešati, nego samo protresti sud u kome se kuva. Dodati čašu  pavlake i pustiti da proključa. Poslužite.


Нема коментара:

Постави коментар