Za ovo jelo vam je potrebno:
500 grama šampinjona srednje veličine
zeleni deo praziluka dužine oko 20 cm
1 šargarepa
1 kašika brašna
šoljica ulja
2 dl vode
Priprema:
Šampinjonima otkinuti drške pa šeširiće slagati u podmazan vatrostalni sud.
Zeleni deo praziluka sitno iseći na kolutove pa malo propržiti, a zatim dodati jednu narendanu šargarepu i na koturove isečene drške šampinjona, još malo propržiti posoliti po ukusu i time puniti šešire šampinjona.
Na ulju propržiti kašiku brašna i naliti vode da bi napravili bešamel. Posoliti pa time preliti punjene šampinjone.
Ako je ostalo ulj preliti preko svega i staviti u rernu da se zapeče.
500 grama šampinjona srednje veličine
zeleni deo praziluka dužine oko 20 cm
1 šargarepa
1 kašika brašna
šoljica ulja
2 dl vode
Priprema:
Šampinjonima otkinuti drške pa šeširiće slagati u podmazan vatrostalni sud.
Zeleni deo praziluka sitno iseći na kolutove pa malo propržiti, a zatim dodati jednu narendanu šargarepu i na koturove isečene drške šampinjona, još malo propržiti posoliti po ukusu i time puniti šešire šampinjona.
Na ulju propržiti kašiku brašna i naliti vode da bi napravili bešamel. Posoliti pa time preliti punjene šampinjone.
Ako je ostalo ulj preliti preko svega i staviti u rernu da se zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар