недеља, 25. новембар 2012.

Katmar pita sa sirom

Za katmar kore vam je potrebno:
1 kg brašna
3 jajeta
2 kašike ulja
1 šolja masti
1 kašikica soli
oko 2 šolje mlake vode
Za nadev vam je potrebno:
1/2 kg sira
3 jajeta
soli po ukusu
Priprema
Zamesite testo od brašna, 3 jajeta, 2 kašike ulja,kašikice soli uz postepeno dodavanje vode. Testo mesite dok se ne pojave plikovi. Podelite ga na 4 jufkice, premažite mašću i ostavite da odmori oko 15 minuta.
Razvijte prvu jufkicu na debljinu oko 1/2 cm  premažite je mašću i rasecite je na 8 delova kao zrake sunca.


Preko neisečenog dela prebacite jedan zrak malo ga razvucite i  njega premažite mašću 

Tako uradite i sa ostalim zracima


Sada razvijte koru malo veču nego što je tepsija i prebacite je u tepsiju. Malo je namreškajte



Premažite koru trećinom nadeva koji ste napravili tako što ste umutili tri jajeta i 1/2 kg sira sira.


Sada razvijte i ostale kore i premašite ih filom. Poslednju koru izbodite viljuškom poprskajte uljem stavite u zagrejanu rernu i pecite na umerenoj temperaturi

Pečenu pitu  pokrijte vlažnom salvetom i ostavite da malo odstoji. Secite na kocke i služite.









Нема коментара:

Постави коментар