среда, 28. новембар 2012.

Plavi patlidžan sa pirinčem ( posno)

Za ovo jelo vam je potrebno
1 plavi patlidžan po osobi
glavica luka ide na dva patlidžana
jedna šargarepa na dva patlidžana
komad celera kao orah na dva patlidžana
kašika pirinča na jedan patlidžan
1 dl ulja
soli prema ukusu
Priprema
U šerpu sa ključalom slanom vodom stavite plavi patlidžan da se obari oko 15 minuta
U drugu šerpicu stavite pirinač da se skuva. Procedite ga i ostavite da se malo prosuši.
 Iseckajte luk i stavite da se proprži, dodajte rendanu šargarepu i rendan celer i sve zajedno propržite, dodajte baren pirinač promešajte i posolite po ukusu.
 Plavi patlidžan presecite uzduž izdubite sredinu i stavite u pirinač- Sa mešavinom pirinča punite plavi patlidžan i stavljajte u podmazan vatrostalni sud prelijte sa uljem, poklopite i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 20 minuta
Možete služiti i toplo i hladno



Нема коментара:

Постави коментар