субота, 11. август 2012.

Piletina u testu

Recept za ovo jelo sam našla u Velikom narodnom kuvaru. Veoma je ukusno pa vam ga sa zadovoljstvom prenosim.
Potrbno je:
1 pile od oko 1,5 kg
4 glavice luka
2 šargarepe
Malo celera
pola čaše vina
Kašika celerovog lista
Kašoka masti
5 jaja
4 kašike brašna
Soli i bibera po ukusu.
Priprema:

U šerpu staviti mast dobro zagrejati pa dodati sitno iseckan luk i dinstati, dodati šargarepu isečenu na kolutove i celer na kockice i nastaviti sa dinstanjem. Dodati celerov list i na komade isečeno pile i nastaviti sa dinstanjem. Dodati pola čaše vina i vode ako je potrebno. Posoliti i pobiberiti po ukusu. i nastaviti sa kuvanjem. Kad meso omekne, uzeti vatrostalni sud pa poređati piletinu, a po njoj povrće. Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg pa dodati i žumanca a zatim i brašno. Testo preliti preko piletine i staviti u rernu da se peče pola sata.




Нема коментара:

Постави коментар