недеља, 2. новембар 2014.

Salenjaci


Za ovaj kolač vam ne trba puno materijala ni novca nego samo strpljenja.
Potrebno je

za testo:

1 šolja (3 dl) mleka
4 kašikice šećera
1kašikica soli
40 grama kvasca
4 šolje brašna
4 kašike pavlake
1jaje
1 kašika šećera

Za premazivanje

1,5 šolja samlevenog sala
0,5 šolja brašna

Za nadev

Pekmez po želji

Za posipanje

šećer u prahu

Priprema

U toplo mleko staviti 4 kašikice šećera, kašikicu soli i kvasac. Ostaviti da naraste. U činiju staviti brašno i sve ostale satojke i zamesiti testo. Ostaviti ga da malo odstoji.
Salo očistiti od opne,samleti i dodati pola šolje brašna pa dobro izraditi
Razviti testo pa preko njega staviti salo umešeno sa pola šolje brašna. Testo saviti prvo na tri dela pa pa onda okrenuti za 90 stepeni i saviti na 4 dela.

Testoo staviti u frižider  da odmori pola sata, pa ponovo razviti i presaviti  i ostaviti u frižider. Tako uraditi tri puta. Poslednji put kad razvijete testo isecite ga na trouglove. Stavite na širi kraj pomalo pekmeza i urolajte kifle

Kifle stavite u tepsiju obloženu pek papirom,prekrijte  salvetomi ostavite da malo narastu. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečene tople kifleuvaljajte u prah šećer.





Нема коментара:

Постави коментар