Potrebno je:
4 šnicle (svinjsko ili juneće meso)
2 kašike brašna
1 glavica luka
2 kašike brašna
2 kašike masti
1 veća šargarepa
200 grama pečuraka
so i biber po ukusu
Priprema:
Šnicle izlupati tučkom posoliti,pobiberiti pa uvaljati u brašno. Mast zagrejati pa staviti šnicle ipropržiti sa obe strane da porumene. Šnicle izvaditi i staviti na tanjir. U mast dodati sitno iseckan crni luk,propržiti pa dodati isečenu šargarepu. Sve zajedno prodinstati, dodati šnicle i naliti sa malo vode. Poklopiti i krčkati na tihoj vatri dok meso ne bude skroz mekano. Po potrebi nalivati po malo vode. Meso izvaditi dodati naseckane pečurke,prodinstati. Kašiku brašna razmutiti u malo vode i dodati u pečurke, začiniti i ostaviti da malo prokrčka. Poslužiti uz pržene krompire.
Нема коментара:
Постави коментар