Potrebno je:
Za kore:
3 šolje brašna (šolja od 3 dl)
1 šolja šećera
250 gr maslaca
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
naribana kora od jednog limuna
2 dl kisele pavlake
2 jaja
Za nadev:
1,5 kg jabuka
1 kašikica cimeta
1 šolja šećera
2 do 3 kašike mrvica
Za posipanje
šećer u prahu
Priprema
Maslac iseći na listiće dodati brašno, šećer, vanilin šećer, prašakza pecivo, so i naribanu koru od limuna. Sve dobro sjediniti,pa dodati jaja i kiselu pavlaku. Umesiti testo, staviti u foliju pa u frižiderda odmoripola sata.
Za to vreme napravite nadev. Jabuke izrendati dodati šećer i izdinstati. dodati cimet i dobropromešati.
Testo podeliti na dva dela i razviti.Jedan deo staviti u tepsiju,preko njega mrvice,nadev od jabuke pa druga kora. Gornju koru izbosti viljuškom pa staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći. Topao kolač posuti prah šećerom
Нема коментара:
Постави коментар