среда, 5. новембар 2014.

Puding od bundeve

Ova ukusna i zdrava poslastica se veoma brzo priprema
Potrebno je:
1kg očišćene bundeve
2 jajeta
2 dl mleka
50 grama maslaca
2 kašike šećera
2kašike mrvica
Priprema
Bundevu očistiti od kore i semenki i iseckati na kockice. Staviti u lonac,preliti sa 2 dl mleka i 2kašike šećera i staviti da se kuva. Bundeva treba da bude mekana,ali ne i raskuvana. Bundevu ocediti od mleka i propasirati. Ostaviti da se malo prohladi. Umutiti 2 žumanca sa 2 kašike mrvica i 50 grama maslaca,pa dodati i propasiranu bundevu,sve još malo mutiti i na kraju dodati umućena belanca. Kalup podmazatii posuti mrvicama i istresti puding u njega i staviti u rernu da se peče na umerenoj temperaturi oko pola sata. Prohladiti i služiti sa šlagom ili šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар