петак, 3. октобар 2014.

Kad one odu

Ponekad mi se desi da imam pun frižider različitog povrća, ali od svakog po malo. To mi se najčešće desi posle vikenda. Tad spremam ovo jelo.
Potrebno je:
1 plavi patlidžan
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 šargarepa
1 paštrnak
1 peršun
1 praziluk
1 kafena šolja pirinča
2 dl kuvanog paradajza
2 kašike ulja
soli i bibera po ukusu
Priprema
Zagrejati ulje pa dodati naseckan praziluk sa što više zelenog dela. Dodati naseckanu šargarepu, peršun i paštrnak. Potom ide seckana paprika, pa plavi patlidžan. Naliti sa kuvanim paradajzom i ostaviti malo da se krčka. Zatim dodati pirinač, ako je potrebno naliti vode posoliti, pobiberiti i ostaviti da pirinač omekne. 

Нема коментара:

Постави коментар