недеља, 5. октобар 2014.

Cheesecake sa višnjama


Ovaj kolač sam našla u Minjinoj kuhinjici Pa ako želite original otiđite  kod nje na sajt.

Potrebno je :

200 gr mlevenog plazma keksa
125 gr maslaca
2 kašike meda
300 grama sirnog namaza
160 gr šećera u prahu
250 ml biljne slatke pavlake
1 kašika soka od limuna
2 kesice želatina u prahu
300 gr višanja
200 ml soka ili vode
4 kašike šećera

Priprema:

Mleveni keks, maslac i med sjedinite.Stavite na dno kalupa prečnika (25-26)cm.Ovo će vam biti podloga za kolač.

Umutite sirni namaz, šećer u prahu i sok od limuna. Posebno umutite slatku pavlaku i dodajte u mešavinu sirnog namaza i šečera.
Jedan želatin pripremite prema uputstvu. Ostavite da nabubri i dodajte u fil sa sirom. Izmešati i  sipati preko podloge od keksa. Ostaviti u frižider da se malo stegne.

Za to vreme pripremiti preliv od višanja. Višnje preliti sa sokom ili vodom, dodati šećer i staviti da se kuvaju 10 min. Skinuti sa vatre i dodati 1 nabubreli želatin. Ostaviti da se ohladi 10 min pa sipati preko fila od sira. Kolač ponovo ostaviti u frižider da se hladi.


Нема коментара:

Постави коментар