Ovaj kolač sam našla u Minjinoj kuhinjici Pa ako želite original otiđite kod nje na sajt.
Potrebno je :
200 gr mlevenog plazma keksa
125 gr maslaca
2 kašike meda
300 grama sirnog namaza
160 gr šećera u prahu
250 ml biljne slatke pavlake
1 kašika soka od limuna
2 kesice želatina u prahu
300 gr višanja
200 ml soka ili vode
4 kašike šećera
Priprema:
Mleveni keks, maslac i med sjedinite.Stavite na dno kalupa prečnika (25-26)cm.Ovo će vam biti podloga za kolač.
Umutite sirni namaz, šećer u prahu i sok od limuna. Posebno umutite slatku pavlaku i dodajte u mešavinu sirnog namaza i šečera.
Jedan želatin pripremite prema uputstvu. Ostavite da nabubri i dodajte u fil sa sirom. Izmešati i sipati preko podloge od keksa. Ostaviti u frižider da se malo stegne.
Za to vreme pripremiti preliv od višanja. Višnje preliti sa sokom ili vodom, dodati šećer i staviti da se kuvaju 10 min. Skinuti sa vatre i dodati 1 nabubreli želatin. Ostaviti da se ohladi 10 min pa sipati preko fila od sira. Kolač ponovo ostaviti u frižider da se hladi.
Нема коментара:
Постави коментар