понедељак, 22. септембар 2014.

Prepelice sa pečurkama

Potrebno je:

4 prepelice
200 gr pečuraka
2 manje glavice luka
1 veza peršunovog lista
1 šargarepa
ulje
1 kocka šećera
1 kašika brašna
2 dl crnog vina
soli po ukusu

Priprema:

Očišćene prepelice oprati i posoliti. U šerpu staviti ulje i dodati sitno seckani crni luk. Dodati sitno seckani peršunov list, naseckanu šargarepu, naseckane pečurke i prepelice u komadu. Dinstati uz dolivanje vode ili supe. Kada su prepelice gotove , izvaditi ih i staviti na toplo. U umak staviti šećer, brašno i vino. Ostaviti da se malo krčka uz mešanje. Umak služiti u posebnoj posudi.


Uz prepelice služiti Rolat za divljač

Za rolat je potrebno:
100 gr mesnate slanine
50 gr maslaca
7 arčadi starog hleba isečenog na kockice
Malo mleka
3 kašike brašna
1 jaje
vezica peršunovog lista
biber i so po ukusu

Priprema

Slaninu iseckati sitno i propržiti da porumeni. Slaninu izvaditi, a tu dodati maslac malo zagrejati i dodati  iseckan hleb i pržiti dok ne porumeni. Izvaditi hleb u drugu posudu i popariti ga sa toplim mlekom. Sad dodati ostale sastojke. Dobro zamesiti. Oblikovati rolat, uvit u vlažnu platnenu salvetu  i staviti u kipuću vodu da se kuva pola sata. Izvaditi, iseći na kolutove i služiti

Recept preuzet iz Velikog narodnog kuvara.




Нема коментара:

Постави коментар