Potrbno je : (za dve pice prečnika 34cm)
Za testo
1,5 dl mleka
1,5 dl vode
20 grama svežeg kvasca ( ako želite da testo više naraste možete staviti 40grama kvasca)
2 kašikice soli
2 kašikice šećera
oko 600 grama brašna
1 jaje
Za nadev: ( za dve pice prečnika 34 cm)
(6-7)dl kuvanog paradajza (ja koristim umesto kečapa domaći gusto kuvani paradajz)
400grama šampinjona
2 veze rukole
300 grama sira za picu
Priprema:
U mešavinu tople vode i mleka stavite šećer, so i kvasac da nadođe. Kada je kvasac nadošao u posudu za mešenje dodajte jaje kvasac i postepeno dodajte brašno da zamesite testo.
Testo ostavite jedno pola sata na toplo da se odmori. Podelite ga na dva dela i razvijte na veličinu pleha. Stavite u pleh pek papir pa onda razvijeno testo.
Prelijte testo sa 3dl paradajza. Preko naslažite na listiće iseckane šampinjone pa narendajte sir. Stavite u zagrejanu rernu da se peče oko 20 min na 200stepeni. Pečenu picu izvadite prko nje poslažite listiće rukole i ponovo narendajte sir. Secite na parčad i služite, ak volite kečap i origano možete da dodate.
Нема коментара:
Постави коментар