Potrebno vam je:
Nekoliko mladih cvekli srednje veličine
Na svaku cveklu po kašika pirinča
Vezica peršunovog lista
Glavica crnog luka
Kašika brašna
1 kašičica istucanog i prosejanog kima
Šoljica ulja
soli po ukusu
Priprema:
Cveklu obariti, oljuštiti odseći joj vrh i izdubiti je i posoliti. Poslagati u podmazan vatrostalan sud.
Na malo ulja propržiti sitno seckan luk i dodati mu obaren i proceđen pirinač. Naseckati peršunovo lišćepromešati i još malo propržiti. Posoliti po ukusu. Sa ovom mešavinom puniti cvekle.
U šerpicu zagrejati ule dodati mu kašiku brašna i propržiti, dodati istucan i prosejan kim promešati i doliti sa 2 dl vode prokuvati. Sa ovim umakom preliti cvekle.
Cvekle poklopiiti sa vrhovima koje ste odsekli i ako je ostalo ulja preliti i staviti u rernu da se zapeče