уторак, 24. фебруар 2015.

Lava mafini


Potrebno je:
4 jaja
180 gr šećera
300 gr čokolade
200 gr margarina
2 kašike kakaoa
200 gr brašna
1 kašikica sode bikarbone
300 gr smrznutih višanja
sladoledod vanile
i još margarin za podmazivanje i mrvice za posipanje kalupa za mafine.
Priprema:

  • Sladoled od vanile pripremiti po uputstvu sa vrećicei ostaviti u zamrzivač
  • U šerpu staviti višnje i 4 kašike šećera. Kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se šećer ne istopi i ne dobije gust sirup.
  • 100 grama čokolade  izlomiti na kockice.
  • Uključiti rernu.
  • Kalupe za mafine podmazati margarinom i posuti mrvicama.
  • Na pari istopiti 200 gr čokolade, 200gr margarina i kakao prah. Mešati dok se ne dobije  kompaktna masa.
  • Umutiti šećer i jaja, dodati masu od čokolade, promešati pa dodati brašno sa sodom bikarbonom
  • Sipati masu do pola u kalupe za mafine preko toga staviti jednu višnju iz sirupa i jednu kocku izlomljene čokolade pa preko toga nasuti ostatak mase za kolače.
  • Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 7 minuta
  • Služiti topao sa kuglom sladoleda i ostatkom sirupa od višanja.



Нема коментара:

Постави коментар