Potrebno je
1/2 kg kora za pitu
2 dl ulja
4 dl mlake vode
20 gr kvasca
5 kašika brašna
Za nadev:
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 kašike ulja
soli i bibera po ukusu
Priprema:
- Luk sitno naseckati i propržiti
- Dodati meso i tiho dinstati
- Posoliti i pobiberiti
- Dobro promešati i skloniti sa vatre
- Promešati brašno,ulje, vodu i kvasac da nema grudvica
- Uzeti jednu koru premazati je mešavinom, pa preko nje staviti drugu korui nju premazati mešavinom pa onda na jedan kraj staviti deo nadeva i urolati,
- Tepsiju podmazati uljem saviti rolnu u spiralu i staviti u tepsiju
- Isto uraditi i sa ostalim korama.
- Ostatak mešavine premazati preko pite.
- Staviti pitu u rernu.
- Rernu uključiti na 250 stepeni i peći pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар