уторак, 14. април 2015.

Pita sa mesom

Potrebno je 
1/2 kg kora za pitu
2 dl ulja
4 dl mlake vode
20 gr kvasca
5 kašika brašna
Za nadev:
1/2 kg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 kašike ulja
soli i bibera po ukusu

Priprema:

  • Luk sitno naseckati i propržiti
  • Dodati meso i tiho dinstati
  • Posoliti i pobiberiti
  • Dobro promešati i skloniti sa vatre
  • Promešati brašno,ulje, vodu i kvasac da nema grudvica
  • Uzeti jednu koru premazati je mešavinom, pa preko nje staviti drugu korui nju premazati mešavinom pa onda na jedan kraj staviti deo nadeva i urolati,
  • Tepsiju podmazati uljem saviti rolnu u spiralu i staviti u tepsiju
  • Isto uraditi i sa ostalim korama.
  • Ostatak mešavine premazati preko pite.
  • Staviti pitu u rernu.
  • Rernu uključiti na 250 stepeni i peći pola sata.


Нема коментара:

Постави коментар