недеља, 14. децембар 2014.

Vanilice II (posno)

Vanilice su starinski kolač koga svi vole. Uglavnom se pravi od namirnica koje svaka kuća ima. Brašno, šećer, mast i jaja. Posle je stigao limun koji im je sa svojim sokom i narendanom koricom poboljšavao ukus. Danas se retko može naći limun koji nije hemijski tretiran pa se korica ne stavlja. Ako umesto masti stavite ulje i ne dodate jaja možete dobiti posne vanilice. Ja sam danas  isprobala recept  sa margarinom i dobila sam savršene vanilice

Potrebnoje:
3 šolje oštrog brašna (šolja od 3 dl)
0,5 šolje šećera
0,5 šolje mlevenih oraha
1 margarin
0,3 dl rakije
0,3 dl vode
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo

I još je potrebno:

pekmez od kajsije za spajanje vanilica
prah šećer za posipanje

Priprema

Margarin iseći na listiće pa dodati brašno,šećer, prašak za pecivo,orase i vanil šećer pa dobro izradite, zatim  dodajte rakiju i nastavite da mesite. Na kraju dodajte vodu ako je potrebno. umesite testo razvijte na debljinu od 5 mm i modlom vadite vanilice. Stavljajte ih u pleh prekriven pek papirom. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko osam minuta. Vanilice moraju da ostanu blede. Premažite vanilice pekmezom i spajajte dve po dve. Na kraju ih uvaljajte u prah šećer.


Нема коментара:

Постави коментар