уторак, 17. јул 2012.

Riba na pirinču

Ako volite ribu, ovo jelo ćete veom brzo pripremiti.
Potrebno vam je:
  • 1 šaran od  1,5 kg
  • 8  kašike ulja
  • 2 glavice luka
  • 2 zrela paradajza
  • 1 šolja od 2,5 dl pirinča
  • 2 šolje vode
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašikica aleve paprike
  • 2 dl pavlake
  • soli po ukusu
Priprema:
Šarana očistite i isecite na potkovice. Glavu i rep iskoristite za pravljenje čorbe, a potkovice posolite i ostavite u stranu.
Zagrejte 4 kašike ulja i dodajte sitno seckani luk, i malo prodinstajte. Oljuštite paradajz, iseckajte ga i dodajte u luk i nastavite da dinstate. Tada dodajte pirinač, malo prodinstajte, dodajte vodu, Posolite i dobro promešajte. Skinite  sa vatre i izručite u sud u kojem ćete ga peći, a koji možete da iznesete na sto.

Pomešajte 2 kašike brašna sa jednom kašikicom aleve paprike i u to uvaljajte potkovice od šarana, pa ih poslažite po pirinču. Potkovice prelijte sa 4 kašike ulja. Umutite 2 dl pavlake pa i nju prelijte preko potkovica šarana. Stavite u zagrejanu rernu da se peče pola sata. I pirinač i riba će se ispeći za to vreme.

Нема коментара:

Постави коментар