Potrebno je:
4 jaja
180 gr šećera
300 gr čokolade
200 gr margarina
2 kašike kakaoa
200 gr brašna
1 kašikica sode bikarbone
300 gr smrznutih višanja
sladoledod vanile
i još margarin za podmazivanje i mrvice za posipanje kalupa za mafine.
Priprema:
- Sladoled od vanile pripremiti po uputstvu sa vrećicei ostaviti u zamrzivač
- U šerpu staviti višnje i 4 kašike šećera. Kuvati na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se šećer ne istopi i ne dobije gust sirup.
- 100 grama čokolade izlomiti na kockice.
- Uključiti rernu.
- Kalupe za mafine podmazati margarinom i posuti mrvicama.
- Na pari istopiti 200 gr čokolade, 200gr margarina i kakao prah. Mešati dok se ne dobije kompaktna masa.
- Umutiti šećer i jaja, dodati masu od čokolade, promešati pa dodati brašno sa sodom bikarbonom
- Sipati masu do pola u kalupe za mafine preko toga staviti jednu višnju iz sirupa i jednu kocku izlomljene čokolade pa preko toga nasuti ostatak mase za kolače.
- Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 7 minuta
- Služiti topao sa kuglom sladoleda i ostatkom sirupa od višanja.