уторак, 7. август 2012.

Punjeni plavi patlidžan

Potrebno je:
4 plava patlidžana
300 grama šampinjona
100 grama pirinča
100 grama pavlake
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
soli po ukusu
ulje
Priprema:
Plavi patlidžan oprati preseći uzduž na pola i obariti. Obaren patlidžan staviti na tanjir i kašikicom izdubiti sredinu. U  tiganj staviti 2 kašike ulja da se zagreje, pa iseckati sitno glavicu crnog luka i staviti da se dinsta. Šampinjone sitno iseckati pa staviti u tiganj. Dodati jednu izrendanu šargarepu i sredinu od patlidžana. Obariti 100 grama pirinča i staviti u tiganj. Sve dobro promešati i posoliti po želji.Patlidžane staviti u vatrostalan sud i puniti ih ovom smesom. Umutiti pavlaku i preliti preko patlidžana.














 Preliti sve to sa dosta ulja i peći u zagrejanoj rerni.



1 коментар: