недеља, 5. август 2012.

Prilog od plavog patlidžana

Potrebno je:

  • 700g plavog patlidžana
  • 1 glavica crnog luka
  • 2čena belog luka
  • 3 sveža paradajza
  • 4paprike
  • 4 kašike ulja
  • peršunov list
  • 2 kašike mrvica
  • so i biber po ukusu




Priprema:
Plavi patlidžan oljuštite, iseckajte na kockice i posolite. Ostavite da stoji 20 min, a zatim dobro isperite hladnom vodom. U šerpu stavite ulje, zagrejte i dodajte sitno naseckan crni luk. Prodinstajte pa dodajte sitno seckan beli luk, paradajz oljušten i iseckan na kockice, papriku isečenu na rezance i pripremljen plavi patlidžan.Posolite.  Promešajte i malo prodinstajte. Dodajte mrvice i ponovo promešajte.Poklopite šerpu i ostavite da se dalje dinsta dok povrće ne omekne. Ako je potrebno dodajte malo vode. Kada je povrće gotovo dodajte kašiku sitno seckanog peršunovog lista, pobiberite i ostavite još par minuta na vatri.







Нема коментара:

Постави коментар