Potrebno je:
- 700g plavog patlidžana
- 1 glavica crnog luka
- 2čena belog luka
- 3 sveža paradajza
- 4paprike
- 4 kašike ulja
- peršunov list
- 2 kašike mrvica
- so i biber po ukusu
Priprema:
Plavi patlidžan oljuštite, iseckajte na kockice i posolite. Ostavite da stoji 20 min, a zatim dobro isperite hladnom vodom. U šerpu stavite ulje, zagrejte i dodajte sitno naseckan crni luk. Prodinstajte pa dodajte sitno seckan beli luk, paradajz oljušten i iseckan na kockice, papriku isečenu na rezance i pripremljen plavi patlidžan.Posolite. Promešajte i malo prodinstajte. Dodajte mrvice i ponovo promešajte.Poklopite šerpu i ostavite da se dalje dinsta dok povrće ne omekne. Ako je potrebno dodajte malo vode. Kada je povrće gotovo dodajte kašiku sitno seckanog peršunovog lista, pobiberite i ostavite još par minuta na vatri.
Нема коментара:
Постави коментар